Szigeti György
Ha másokhoz jó vagyok
Magamhoz vagyok a legjobb,
ha másokhoz jó vagyok,
embertársakat szeretni
(mint a vonzó csillagok),
meghatározza a létet,
mindegyik, külön-külön
emberközpontúvá válik,
jóval túl az ösztönön
tudatosul a szerelem,
születés és elmulás,
csak az ember tudja mindazt,
hogy mi az identitás,
a halált beleilleszti
a gyönyörű életbe,
születése előtt nem volt,
s belebujt a lélekbe,
lelkével istent teremtett,
s felküldte a mennyekbe,
s lényegét, a szeretetet
emberré kinevezte.
Így vált meghatározóvá
embernek a szeretet,
önmagává csak úgy lett, ha
másokat is szeretett,
mióta világ a világ,
ahol élnek emberek,
a világot átszövi a
mindenható szeretet.
2015. május 4.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-05-04 04:19:44 Utolsó módosítás ideje: 2015-05-04 04:19:44
|
|
|