Születésnapomon
Hogy hetvenötéve születtem
a mai napon, így igaz,
naív voltam, mégis hitetlen,
nőttem, mint odakint a gaz,
ha eső hullt, vagy tikkasztó volt
a rámköszöntő bús idő,
mégis nekem feszült a mennybolt,
mint halottnak a temető.
Apám, anyám örültek ennek,
hogy én leszek a folytatás,
mint a hatalmas szerelemnek,
az elkábító szent varázs
valóságos nyílvesszejének,
amely a húsúkba hatolt,
ajkukról szállt a hálaének
istenhez, mert szent csoda volt,
hogy íme, nekik megszülettem,
és holnappá lett a titok,
örömük forrása lehettem,
és ők lehettek boldogok.
2015. május 3. hajnal négy órakor
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-05-03 21:14:03
Utolsó módosítás ideje: 2015-05-03 21:14:03