Vigyázzunk egymásra, kedvesem
Tudom, hogy tudod, segítenék,
ha bírnám a szükséges tudást,
az életünkből a maradék
már ne idézhessen elmúlást,
ne legyenek rémes napjaink,
vigyázzunk egymásra, kedvesem,
ha egyikőnknek majd odaint
a Nagy Úr, veled , te énvelem
leszek, leszel, a félelem már
hatástalanná szegényedik,
szobánk falán rég ott a naptár
a legvégső időpontokig,
látjuk, az idő hogy suhan el,
s öregségünkre egyre gyorsul,
ezt kell éreznünk értelemmel;
Kharón ladikja erre fordul,
egyikőnket előbb viszi át,
a másiknak majd várni kell még,
akit átvisz, az vissza nem lát,
a tulsó parton szebb a kék ég.
Ott várjuk megymást, drága kedves,
együtt maradunk mindörökre,
amíg a testünk végleg egy lesz,
egymásra hullunk, rög a rögre.
2015. április 15.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-04-15 06:55:53
Utolsó módosítás ideje: 2015-04-15 06:55:53