Kérdéssel kezdődik
Nyugtalanság és elégedetlenség
szükséges mindig a haladáshoz,
ha trónolok, mint egy királyi fenség,
lehetséges, hogy nem értek máshoz.
Kérdéssel kezdődik a megismerés,
s nem fejeződik be a válasszal,
ahhoz egy állítás legtöbbször kevés,
hogy világos legyek igazammal.
Legnagyobb bűnt az emberekkel szemben
irigyeimmel követhetem el,
irigyeimet mégsem így szereztem,
hogy mégis hogyan, nem is érdekel.
Cinikus lenne mindent kigúnyolni,
tagadni, hogy milyen finom a bor,
s belőle cuppantós nagyot kortyolni;
a cinizmus mindig beteg humor.
Nyugtalan és elégedetlen vagyok
mindennel, főként saját magammal,
bennem a kétség ősbűne kavarog,
nem suhan fölöttem soha angyal.
2015. március 24.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-03-24 07:00:13
Utolsó módosítás ideje: 2015-03-24 07:00:13