Lehet -e manapság bekerülni - kérdem én - a költűtudatúak közé ? És ha igen, hogy ?
Én hiszek benne, hogy manapság is be lehet kerülni az Irodalomkönyvbe. Kicsit ravaszabban, kicsit másképp, vagy ugyanúgy.
De József Attila sem írt jobbat.
Csakhát akkor a történelmi kor azt hozta. Költőtudattal élt és halt.
Szárszón az utolsó perceiben is költőtudata volt.
Manapság ez a kor elveszi ezt a költőktől.
Hiszen sokan vagyunk és József Attilának is nehéz lenne itt "kiválni", ahogy versében írta. Nem beszélve arról, hogy lekötné az acsarkodás és a facebook - viták, az ott tapasztalt kudarcokkal - ami engem nem, merthogy kiszálltam onnan. Reménykedem, hogy ez nem csak struccpolitika.
Habár szólás- , sajtószabadság van , "habár fölül a gálya" - s még mindig fölül - és mi még mindig alul és még mindig tömeg.
Semmiképp nem egyszerű költőtudattal élni manapság.
Hacsak nem hazudok magamnak.
S ha hazudok magamnak? Megváltozik a világ. Merthisz lehet, hogy
az én agyamban van az egész.
Te is, meg mindenki és minden... Én meg itt beszélgetek veled.
Na bumm... És akkor mi van ?
Tehát azt mondom: Jött ez a leány, valahonnét - akire rá vagyunk bízva, hogy vemhes -e , nem vemhes -e , amit csinálunk.
Az óvoda mindenképp megóv minket.
De jó e az? Jobb e , mint a bölcsőde? Vajon tényleg a bölcső ringatja a bölcseket? Avagy:
- Költői kérdés: - Jobb -e a cél , mint a kezdet?
Visszatérve József Attilához, aki élt és alkotott.
Vajon könnyebben vizionált -e akkor magának szobrot, mint manapság tenné?
S segitette -e ez őt úgy írni, hogy most valóban "bronzban" csücsül - és voltaképp nem halt meg.
Bejutott a célba, mint sikeres sperma.
S bevacoklta magát a Nagy Petesejtbe.
No de nem azért lehetett -e ez , mert nem látott maga körül más spermákat - nem úgy, mint mi / egy párezres lélekszámú facebook csoportban / : Ergo - summa summarum - nem is voltak?
Érdekes kérdéseket feszegetek?
S akkor majd megkérdezem -Én . Újból. - Van - e "itten" Valaki ?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Irodalomkönyv - margó és hátsó lapokFeltöltés ideje: 2015-03-18 22:27:21
Utolsó módosítás ideje: 2015-03-18 22:27:21