Egyetlen ág
Egyetlen ág sem jobb a többinél;
egyenes, görbe, rajta hány levél
zizeg a hegyes tavaszi szélben,
egyenlőek, s nem egyformák mégsem.
S ha egyiket letörné az orkán,
kárörvendő szó nem jönne torkán,
ha tudna szólni, másiknak, soha,
mert egymásnak egyik sem mostoha.
Egymásért vannak, a fának lombját
zöld levelekkel csak együtt adják;
egyetlen ág sem képes egyedül.
Egyetlen ágra még a nap se ül.
2015. március 16.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-03-16 06:42:33
Utolsó módosítás ideje: 2015-03-16 06:42:33