Hogy utánam hihessenek
Tovább írom a kétely könyveit,
hogy utánam megint hihessenek,
mert a hit könnyebb, mint a tagadás,
s én tanítónak talán jó leszek.
A hitben hiába van tévedés,
az indoklása nem kötelező,
s a kételynek sok ellensége van,
és vitatkozni nincs elég idő,
mert minden egyes meghatározás
egy régebbit elvet vagy kijavít,
s a bizonyítás bonyolult lehet,
hisz évszázados elvekkel szakít;
a meghatározás, az tagadás,
a kétely forradalmi gyermeke,
a gondolkodó lehet tévutas,
és kerülővel így jut el ide.
A forradalmak nem győznek soha,
de feláldozzák gyermekeiket,
a hatalmat az kaparintja meg,
aki harcolni sohasem siet.
2015. február 1.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-02-02 01:06:56
Utolsó módosítás ideje: 2015-02-02 01:06:56