Írok, csak úgy, senkinek
Írok, csak úgy, senkinek
verseim mind nyílt-sebek,
lélek lüktet, nő a var,
mint az avar eltakar,
minden kínt és bánatot,
mindent, ami fájhatott.
Írok, csak úgy, senkinek,
nem olvasnak istenek,
minden mondat földre hull,
szemek íriszén gurul,
minden leesett betű,
mint a fű oly egyszerű.
Írok, csak úgy, senkinek,
szavaimban reggelek
elpárolgó sóhaja,
ázik, mint a zöld tea,
ami annak kortya lesz,
ki a sárban észrevesz.
Írok, csak úgy, senkinek,
mondataim vérerek,
artériák, lüktetők,
bennük jelen, s múlt idők
üzenetét hordozom,
én ki versben álmodom.
Írok, csak úgy, senkinek,
mázas népnek mondd, minek?
Nem kell nyáj, falka sem,
csak ki szeret versemen
elidőzni szó között,
és nem csak úgy, rám bökött.
Írok, csak úgy, senkinek
nektek, akik értitek,
hogy a vers nem szó halom,
lélekjégcsap sóhajon,
mi a szemed íriszén
olvad, s leszek benned én.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-01-28 21:35:03
Utolsó módosítás ideje: 2015-01-28 21:35:03