Amiért élni érdemes
Ha a szenvedés érkezik,
élete szent igazáért
meghasonlik önmagával,
az életben maradásért
küzdve értékét elveszik,
jön a nagy lelki fájdalom,
vagy belehal bánatába,
szembe kerül valakivel,
s mire rájön, hogy hiába,
már nem halad saját nyomon.
Az ember tragédiája
a meghiúsultság maga,
meggátol, megakadályoz,
kóbor lélek lesz éjszaka,
és ez mind az ő hibája.
Amiért élni érdemes,
legtöbbször azt veszíti el,
amikor ember születik,
nem azonos már semmivel,
különb mindennél, mert nemes.
2014. december 17.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-12-18 04:18:30
Utolsó módosítás ideje: 2014-12-18 08:53:57