Szigeti György
Mert az érvek ilyenek
Érvek, érvek, érveim,
létem végső telein,
közepén vagy elején,
valaki más avagy én
igyekszik eldönteni
(azt hiszi, hogy teheti)
olyan rejtett igazat,
átlátszó üvegfalat,
amit úgy érzékelek,
ha durván neki megyek,
csörömpöl, vág, kaszabol,
szilánkja belém hatol,
mert az érvek ilyenek,
ha velük neki megyek
amit orrom nem szagol,
csak sejtem, hogy valahol
előttem van a titok,
fekete lyuk, légypiszok,
azt érvekkel nem lehet
eldönteni, hol lehet,
megsemmisíthet, holott
egy légy épp most hagyta ott.
2014. december 17.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-12-18 03:47:03 Utolsó módosítás ideje: 2014-12-18 03:47:03
|
|
|