nagyatlasz
száraz a szám és a kezed
összetűzött szavakon lazán
fityeg az ékezet
még itt van hazám
nincs látásom a világra
orromat kissé szúrja
majd a sírás ha
előveszed a térképet
én nem nézek oda
merre lehetne és téged
csak a kihívás vonzana
de hiszen ezek
mind idegenek
ország-foltos nagyatlasz
huzatosan házatlan
katyvasz
és váratlan
belereszketek
végállomás ez a mérsékelt övi
menedékhely – elvégeztetett
a többi csak földrajz és töri
szemembe lóg egy tincs
már nem zavar hát
menni szükségem nincs
maradni szűkség és csirkefarhát
a levesbe ’szameg
megvillan füsttől kimart
vérágas szemed
vihar
a térképen
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-12-06 12:20:17
Utolsó módosítás ideje: 2014-12-06 12:20:17