KARÁCSONYI VÁSÁR A KOSSUTH UTCÁN
Ki-ki kabátot húz,
ki-ki még pulóverben merészkedik ki az utcára.
Néhol még levelek hullanak,
néhol már hópelyhek.
Ki-ki sálat kap a nyakába,
ki-ki ölelő karokat.
Valaki forraltbort iszik,
valaki sebtében nyeli a havat.
Egy a lényeg: tél van...
Az utcán forraltbor árusok
és nyüzsgő hangulat.
Kelendőek manapság a csokimikulások,
mindenki tudja, hogy ők is voltak nyulak.
Egy új ruha sokszor
csodát tesz. S máris kosarába teszi az utókor...
Meg persze a szülők.
Sokan vagyunk,
sokfélék.
Van ki vidám,
van ki morcos.
Van aki felvidít embereket
és akad olyan is,
akit nem lehet felvidítani.
Ez a sok-sok ember most
mind kivonul az utcára,
mikulást és szaloncukrot tesz
kis fonott kaskába.
S már a karácsonyi izzókészletek
körött is nagyobb lesz a gyermeksereg.
Távirányítós autók,
műanyag katonaszettek.
csilingelő UFÓ-k
baba-kabalettek.
Vehető itt minden, annak , kit szeretnek
rózsaszín álma felnőttnek, gyereknek.
Flitteres,glitteres, mézeskalácsos,
plüsi maci - szíves, cica-cukiságos.
Villogó izzósorok, melyek a csendeséjt játszák,
ez ma a módi.
Hogy mi kell a konzervatívabbaknak?
A valódi...
Ünnepkor otthon a fenyőfa nagy mágus.
Bezár a zsibvásár a multi és a harangárus.
Csend, béke, szeretet,
mindenkinek jut, gyerekek.
ki egyedül,
ki családdal,
a fenyő körül,
ki borzas kutyával,
ki madarakkal ünnepel.
Van aki sietve,
van ki elmerengve.
Van ki költekezve,
van aki csak nyögve...
Egy biztos: a karácsony
idén is kopogtat majd mindenkinél.
Legyen az jó, rossz, vallásos vagy ledér.
S hogyha már sokfélét vásároltatok,
a szegényebbekre is gondoljatok.
Akkor az Isten majd örömmel ragyog,
hogy
itt
és
most
- a Kossuth utcában lent -
fölelevenedik az Advent.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: MAFeltöltés ideje: 2014-12-03 15:36:37
Utolsó módosítás ideje: 2014-12-03 20:06:35