Lelkemmel ketten, egyedül
Legsúlyosabban beteg a lélek,
ha közömbösség a diagnózis,
nem leszek semleges, amíg élek,
ez rossz lehetne, nem lehet jó is.
A lelkemre senki nem vigyázhat
rajtam kívül más, csak az isten,
mert minden egyéb igyekvés látszat,
nem egyezkedem soha a hitben.
Ha nem talál a lelkem nyugalmat,
nekem beszél csak, kifelé hallgat,
a nagy világnak észrevétlenül,
a testemre nem, őrá vigyáztam,
emberidegen fagyban és lázban,
így lehettünk mi ketten egyedül.
2014. december 2.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-12-02 03:07:15
Utolsó módosítás ideje: 2014-12-02 03:07:15