Állomáson
Nem volt üveges az apám ez meglátszik rajtam,
átlátszó emberek mégis átszaladnak a szívemen.
Hirtelen haragom pocsolya zöld én meg fehér,
mintha a keringésem is lázadna néha ellenem.
Szép szavakkal nyugtatgatom lelkem kicsikét,
míg az állomáson rohanó embereket figyelem.
Én nem mozdulok csak gondolati síkon utazom,
fekete depresszív lelkem lüktető eleven sebem.
Tekintetem párás a szemem meg enyhén csipás.
Szomorú arcom Mágnes asszonyé Te hiszed.
Kiborult asztali sóvá válik minden érzelem,
reggelből éjszaka lesz hat perc alatt most.
Mágnes asszony ad fel magad postán!
Itt minden vakvágány nem a tiéd az út.
Lefelé húz mi régen egekbe emelt.
Én azt mondom nem jó így elhiszed?
Márvány lépcsőn szaladok el sehova,
Lám nem vagyok zsidó sem Jehova.
Felemelem magam hogyha elesek,
ha nem vár senki akkor is megyek,
ha lábamat viszi az út cipel engem,
Kurva gyötrelem pusztulj mellőlem.
Vonatok röhögve elszáguldanak messze,
én el vagyok veszve néha meg is látszik.
Barna szemem tükrében játszik az élet,
sárga fények kacagva restibe hívnak.
Egyél és legyél tested aktív táplálója,
nevető pár csókba fonódva megáll.
Kik vagytok ti boldog emberek?
Nevetek nincs hát én is eldobom,
idegen senkik között senkivé változom.
Majd éjjel álomba öltözik a szív szava,
csendben üdvözöl November hava,
Én itt vagyok, de téged nem talállak,
bánatom nem fojtom könnyed barbiturátba.
Éjjel haza hozom magam nehéz lábaimon,
semmi köd lesz az idegen csókos pár,
a vonat csalogató füttye is nonszensz.
Milyen groteszk játék az élet!
Semmibe hív a nihil városi zaja.
Te érted mit akarhat a sors?
Nem vagyok önsorsrontó báb,
talán az élet egy szüreti vígság.
Mielőtt sorokká változna lényem,
tudod én most is nagyon élek.
Langyos áramlat vagyok jeges vízben,
nem kuncsorgok mosolyért sem kacatért.
Mintha árnyék árnyékot kísérne utamon,
nehéz eldöntenem miért is vagyok én még.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-11-06 13:22:09
Utolsó módosítás ideje: 2014-11-06 13:26:57