net- ro
utcára vonulnak már megint
kinéz a hatalom s legyint
mert ki ma zászlókat lenget
holnap majd építi a csendet
buzgón narancsot taposnak ma
a szegfű tegnap volt sarlózva
de hidd el mind csak álnok eszme
más a jelkép de veled van kicseszve
hatalom hinta ígéretet ringat
de szavában senki meg nem bízhat
mert kirabolnak a huncut úri népek
vörössé hazudják a nefelejcs kéket
internetadó biztosítékot ver
hogy hőbörög tüntet az enter
repül a monitor s a klaviatúra
de nyugi rablóból lesz új garnitúra
drága a benzin a taxis lázad
a nóta ugyan az csak más a század
a fejétől bűzlenek a halak
parlamentben fészek benne jómadarak
füstölög a nép szél viszi a hamut
de a végén benyelik a kamut
hazafelé még kihúzzák a gyufát
s felgyújtják a bambán ácsorgó kukát
akik adót vetnek haragot aratnak
sok már a jóból polgárnak parasztnak
egyszer meggyógyul tán a sok gyengén látó
a tisztító tűztől melyben lángol minden zászló
de ne hidd hogy minden jóra fordul
az ember a pénztől mindig megbolondul
és ha vagyona ölel barát hatalomba
úgy nőnek az adók mit mezőn a gomba
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-10-29 22:09:03
Utolsó módosítás ideje: 2014-10-29 22:09:03