Nem kértem
Nem kértem az első lélegzetet,
csak a másnapos borotválatlan orvos
durva mozdulata préselte tüdőmbe
azt a marék oxigént mitől ráokádtam
az anyámból lopott véres habot
és felüvöltöttem
csodálkozom, hogy nem vágott földhöz
nem kértem tőled semmit, rád találtam,
vagy tán egymásba botlottunk és
izgalmas volt a tabukat széttépni, mert
még lázadtunk (a fene tudja mi ellen),
de piszkosul jólesett hajnalban
újra nem-horkolni, helyette betörni
a széttárt világodba
(miért volt olyan furcsa a hangod?)
milyen lesz az utolsó lélegzet?
vélhetően oxigénhiányos és nem lesz
a közelemben egy részeg orvos,
hogy hátba vágjon:
- végy levegőt ha élni akarsz!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-10-16 22:05:58
Utolsó módosítás ideje: 2014-10-25 07:13:01