Megint ősz van
Már megint ősz van, istenem,
száz színben pompázol nekem,
eszembe jutsz; az elmúlás
kihűlő, révedő parázs.
Lehullik minden falevél,
avarban turkálgat a szél,
szétszór mindent, összekotor,
deres a díszcserje bokor.
Kellene egy vers, gyönyörű,
amitől nőni kezd a fű,
segíts ebben is istenem,
ha ez az ősz is véget ér,
s nem születik vers, jön a tél,
majd azt is bocsásd meg nekem!
2014. szeptember 29.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-10-13 06:38:50
Utolsó módosítás ideje: 2014-10-13 06:38:50