A legkötöttebb ember
A szabadságot soha nem kapom ingyen,
küzdeni kell érte, küzdeni kell minden
tájékán a földnek, haza mindig ott van,
hol szabadon élek, nemcsak gondolatban,
hanem valóságos küzdelmem nyomában
vívom ki, nem kapom, mert nincs önmagában,
nincs olyan, hogy csakis az én szabadságom,
utam milliókkal, nem egyedül járom.
Az a szabad ember, aki másoknak ad,
az élete végig harc, küzdelem marad,
céljai nyíltabbak, mint a világtenger,
s mivel istenétől nyert el szabadságot,
el kell számolnia, hol, mikor hibázott.
A legkötöttebb ember a szabad ember.
2014. szeptember 29.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-10-06 00:08:14
Utolsó módosítás ideje: 2014-10-06 00:08:14