A budipucoló
Puskinnak hívtuk
szinte mindig részeg volt
folyton gajdolt valamit
egy furcsa nyelven
és cigit kunyerált
én féltem tőle
és loptam neki egy doboz Románcot
te jó gyerek vagy mondta
Puskin nem bánt
de volt hogy baltával bement a kocsmába
és mindenkit kizavart
vagy felszállt a buszra és egy késsel hadonászott
ilyenkor a rendőrök elvitték
megverték
de másnap már
ott danolt az utcán
nyáron halat fogott a patakban
meg gombát szedett és azt árulta
ő pucolta a budikat a környéken
és eltakarította az elütött kutyákat
ebből élt
az öregek azt mondták hogy ruszin
és az oroszokkal jött
még kilencszáznegyvennégyben
dolgozott a bányában
volt családja
szép háza
aztán úgy összeverték egy bál után
hogy meghibbant
még papírja is volt róla
józan pillanataiban megtanított
kézzel halat fogni
megmutatta hol terem
a vargánya a tinóru
meg arra hogyan kell ürgét önteni
végül berakták egy otthonba
néha hazaszökött
járta az utcákat
cigit tarhált
vigyorgott fogatlanul
és mondta
Puskin nem bánt
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-09-29 19:10:15
Utolsó módosítás ideje: 2014-09-30 14:39:59