Mit alkot az ember
Mit alkot az ember, ha egyedül marad,
mindenhatót, aki csak imádni szabad,
rábízza, teremtsen, életet vegyen el,
imádkozik hozzá; az sohasem felel,
azaz, a választ is ember találja meg,
csak az isten segít, ha az ember beteg,
büntet a pokolban, jutalmaz a mennyben,
itt a földön marad minden a jelenben.
Itt a földön szabad éhezni, gyilkolni,
nem kell a nagy úrnak semmit indokolni,
győztesé az isten, vesztest pokol várja.
Kit a nagy úr szeret, meghal fiatalon,
kiterítik díszes, magas ravatalon,
istent teremtett, így nem élt már hiába?!
2014. szeptember 27.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-09-29 00:11:24
Utolsó módosítás ideje: 2014-09-29 00:11:24