kiút
elhagyom a várost
(csendes őszi este
rozsdamarta béke a küszöbökön
ma minden körbejár)
éjjelente visszatérő álomkép
a felgyújtott város
ahonnan elfutok ha betelik az idő
felmarkolva valami kacatot
az ottfelejtett éjszakából
(ahogy a forradalmárok utcaköveket tépnek fel)
ködként oszladozom a város felett
magam alá gyűrve az utolsó hangokat:
valaki tökmagot eszik
valaki sír
majd minden zajt elfednek
a tévéreklámok mantrái
a kihalt utcákon neon-istentisztelet
félig leszakított plakátok
a metropolisz turistajelzői
mutatják az utat
már a közöny sem segít
hiába kelek útra
ha önmagamban is eltévedek
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-09-21 19:59:33
Utolsó módosítás ideje: 2014-09-21 19:59:33