Osztálytalálkozó helyett
szakmunkásképzőben suli után
legtöbbször gyalog elindultunk
a buszvégállomásra keresztül a városon
szerettünk csavarogni
járni az utcákat a tereket
Flónak volt egy MAJA típusú lengyel rádiósmagnója
Eddát Beatricét Hobót hallgatunk útközben
stíröltük a csajokat
ökörködtünk
másodikban már bort is vettünk
és megittuk a Tardona híd alatt
vagy a régi temetőben a bokrok között
néha elmentünk a játszótérre a Sörkert alá
volt ott egy háznyi favár a gyerekeknek
jókat bújócskáztunk csak a buli végett
négyen voltunk igazi bajkeverők az osztályban
1980-ban sztrájkoltunk almaszedéskor
pont akkor amikor lengyelben a Szolidaritás
majdnem kicsaptak érte
a KISZ-ből mindenesetre igen
ezután már a tanárok utaztak is ránk
amúgy is osztályt ismételtünk
meg abban versenyeztünk
hogy melyikünket húznak meg több tárgyból félévkor
azért arra ügyeltünk hogy év végén
összekaparjunk mindenből legalább egy kettest
hétvégén koncertekre jártunk
hosszú volt a hajunk és ott cigiztünk a többiekkel a WC-ben
harmadikban már a szalagavatót is kihagytam
sőt a ballagásra el se akartam menni
a szüleim nem is tudták hogy mikor volt
amikor megkaptuk a papírjainkat
arról hogy villanyszerelők vagyunk
mentünk négyen négyfelé
én is megváltoztam
már nem piálok
egyedül élek a macskáimmal
barátom alig van
időnként üvöltök
ha Tankcsapdát hallgatok
az erdőt járom egymagamban
verseket írok és olvasok
és itt ki is merül az öntörvényűségem
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-09-03 19:30:30
Utolsó módosítás ideje: 2014-09-07 17:25:41