igazítottam rajta
nem szabadna vershez nyúlnom,
pedig ez nekem nem keresztem
a kilincseknek sem a keresztje
mégis ott vannak bazilikákon is
ott vannak mindenen
ha már ott a kilincs is mért ne lenne ott a tél is
akarom mondani a tér is
mért nincs időd meghallgatni
ha hibázom ezen a mechanikus mérlegen
három dimenziós nyomtatóba szerves patront
a munkások büntetésüket dolgozzák, töltik
süteménybe nem rakják
azt az ellenségükkel sem etetnék meg
csak aki kibontakozik
az nem dolgozik
más jelent ma a munka mint az
ős Magyar aranykorban
amíg tud addig menekül
aztán behálózza valami úgy is
egy elvesztett háború romjai után
nagytakarítás előtt
az elkerülhetetlennel szemben
milyen nagy vagy ha vagy mindenség
Jánosvitéz az Óriások földjén érzem magam
néha olyankor minden olyan nagy a gépek is
olyan könnyen megöl minden a kötéltáncos érezhet így
amikor feslett kötélen tornáz
nézik, nézik a bádogosok
galagonya bokrokba
kis cetlit dugdos
a folyókkal terül el anyjuktól meg apjuktól kapták
együtt viszik tovább ezt a kenut a testvéreivel
ha megengedi az idő a nagy folyó partjára
a galagonya bokrok pedig elolvassák a levelet
csak a csipkéknek mondják el együtt kuncognak
az idők végtelen peremén egy kávéházban
lassan játszik a zongorás vágni lehet a füstöt
mindenki magából ad gyorsan megy az idő
de egyszer bejött egy ember kínra született kutyákat szabadított
patkányokat temetett mondanom sem kell mindenki megijedt
az volt a parancs öljön meg mindenkit nem késett meg is kapta
haj jaj nagy volt a baj aztán bebaszta a bárpultba a karabélyt
adj egy Wiskyt és ne pofázz el kezdett játszani a zongorás
lepergett előttük az életük visszafelé szédültek egy picit
van aki panaszkodott nem ide szól a jegye
a próféták sorban által mindenki mondta a magáét
ez igazak egyről beszéltek
a hamisak meg meghaltak maguktól
és játszott a zongorás a hangyafejű bártender
fel kapta a karabélyt a kilincsel tüzet nyitott
nézik, nézik a bádogosok
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-08-31 08:36:26
Utolsó módosítás ideje: 2014-08-31 08:36:26