Hipotermia augusztusban
harminckilenc kiló
harminckilenc éves
gépek tartják életben
és figyelik
időnként megrándul az egész teste
és tágra nyílnak a szemei
hasnyálmirigy és
tüdőgyulladás
és kiszáradás sorolja az orvos
meg túl sokáig feküdt a betonon
és kihűlt
banális ez augusztusban
akik vele voltak le se szarták
több bor maradt nekik
dobtak rá egy koszos paplant
azt gondolták csak részeg
de már ott feküdhetett
ki tudja mióta magzati pózban
alig lehetett bekötni az infuziót
huszonhat fok és hatvanas vérnyomás
tág pupilla kettőhatos vércukor
klasszikus hipotermia
mintha a tankönyvből olvasnám
a mentőhöz két kölyökképű tűzoltó vitte a hordágyat
szürke arccal és hányingerrel a torkukban
aztán adatok
jegyzőkönyv hülye kérdésekkel
a papírhajó tologatáshoz
én meg már utálom ezt a hegyet
ezt a kurva hegyet
négyen haltak meg itt tizenkét év alatt
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-08-30 17:58:55
Utolsó módosítás ideje: 2014-08-31 08:33:10