Ha te vagy isten
Ha igazán te vagy az isten,
legyen meg a te akaratod,
nekem immár egyebem sincsen,
csak a hitem, ha te vállalod,
vállalsz engem milliók között,
hogy félelmemből szeresselek,
én legyek, ki hozzád költözött,
mint tétova, együgyű gyerek.
Te vagy isten, szentek serege
figyeli minden intésedet,
s én, az akaratod gyermeke
kérdem, hozzád tartozni lehet
nekem is, aki tagadtalak,
s most a vég felé közeledem,
elém állnak kőkemény falak,
irgalmasságodból jut nekem?
Tudom, hogy megriadok akkor
a legfélelmetesebb perctől,
mikor egy fényes virradatkor,
majd minden, minden, minden eldől.
2014. augusztus 21.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-08-21 11:23:27
Utolsó módosítás ideje: 2014-08-21 11:23:27