A költészet és én
az első költő akit felfedeztem magamnak
Lawrence Ferlinghetti volt
nekünk egészen másfajta verseket
tanítottak irodalomórán
tizenöt éves voltam káosszal a fejemben
kapaszkodókat kerestem
és nekem ők lettek
Ginsberg
Kerouac
Corso
Snyder
főleg amerikai költészetet olvastam
aztán Hobónak és Konc Zsuzsának hála
József Attilát
Pilinszkyt
Nagy Lászlót
és másokat
egy kis semminek éreztem magamat
ha az én szövegeimre néztem
összetéptem mindent
amit addig írtam
és el voltam keseredve
nem mintha költő szerettem volna lenni
ugyanarra vágytam mint bárki más
feleségre családra lakásra gyerekekre
de egyre mélyebbre süllyedtem
az ivás a rock and roll és magány vegyületében
hál istennek a toll és a füzet mindig kéznél volt
azt mondtam mindegy
írok és kész
az évek múltak
nem volt senkim és semmim
csak négy vagy öt elfogadható szöveg
Cseh Károly mondta kilencvenötben
hogy versekben látom a világot
és hogy ösztönből alkotok
a Nobel díjat jelentette akkor ez nekem
az Ég Áldja ezért
de ha agyonütnek
se tudom
még most sem
hogy mi a költészet
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-08-20 15:43:45
Utolsó módosítás ideje: 2014-08-20 16:19:45