Ki voltam, leszek, s ki vagyok
Nekem az időzavar volt,
ami rendezte életem,
soha nem vonzott a hóbort,
sem a sorsomtól idegen
felesleges kivagyiság,
az öndicséret nyomora,
nem száll rá madár, ha az ág
veszélyes, nem száll rá soha.
A testi épség se vezet,
ha magamra vigyázni kell,
nekem az boldogság, élvezet,
ha az ellenség rám figyel,
az nyomorít, ha láthatatlan,
főleg hallhatatlan vagyok,
mert elrendezem magamban,
hova kellenek csillagok,
a végtelen világ veszély,
ha el akarom kezdeni,
hozzám nem illik engedély,
hit a folytatást kedveli,
barátok, szerelmek, elvek,
valahány csak együtt lehet
örömforrások, keservek
gyökere, és a képzelet
belőlük szökik szárba, mint
a gondosan vetett magok,
így megtudom alkalmasint,
ki voltam, leszek, s ki vagyok.
2014. augusztus 10.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-08-10 05:24:11
Utolsó módosítás ideje: 2014-08-10 05:24:11