Egyszereplős
Az én egyetlen szereplőm egy
WC-papírba csomagolt újságíró,
akit már több évtizede nyugalmaztak,
szép kis summával, de ő még mindig itt köröz
a ház körül. Néha gyorsbüféknél is megtalálni,
néha nyilvános WC-k előtt, de soha nem
állapodik meg. Nem találja az otthonát,
pedig be van neki rendezve, feleséggel
és két gyerekkel, de ők már bomladoznak.
Mint a falak, mint a tapéta, mint az égbolt.
Minden omlik, minden mállik. Tíz ujjával
kapar a palackba zárt szellem.
De az én egyetlen szereplőmet nem érik el,
mert folyton járattatom, itt, a ház
körül. Menj csak, menj, jó barátom,
téged nem érhetnek utol a belső szörnyek,
a te hasfaladat nem kaparják szét.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-08-04 22:25:01
Utolsó módosítás ideje: 2014-08-04 22:25:01