Üvölteni egyet
megéltem pár dolgot, de csak partvonalon kívül általában,
ha nem is féltem, mégis óvatos duhaj voltam,
apám mesélt háborúkról - én csak forradalmat láttam
- vagy ellenforradalmat? eldőlt már ez?
a Lenin szobor omlott le mellettem
raktam a tábortüzet vörös nyakkendőben, aztán a
KISZ már a sört, a csajokat hozta, lelkes voltam,
no nem mint ifjú kommunista, de mint kezdődő férfi
kerestem mi van combok között a furcsa göndör
szőrök közé bújva
aztán a beatles, nem sokára John Lennont sirattuk,
a Hobóval lázadtunk, vagy éppen rendszerellenesen
a szökőkútba pisáltunk, a Petőfi szobornál meg
egy fogam verték ki gumibottal és a torkomba
nyomták a kokárdát
üvöltöttünk Ginsberggel, Jack Kerouackal jártuk az utat,
néha a szarba ültünk az árokparton, menzán zabáltunk,
féldecis pálinkákat loptunk az önkiben, még nem
figyelte az embert a követő kamera rendszer,
pedig a rendszer hatékony kontroll volt,
felettünk
cigány haverom cigányozott a leghangosabban,
a zsidózás még nem volt akkor divat, Erdélyt persze
követeltük vissza - de csak csendben, kussolni
kellett még, láttuk Hruscsov és Honecker csókját
(és nem volt szabad röhögni), de a wc-ben
velünk röhögött mindenki
Amerika volt a világ rohadt szemete, Vietnámért
emeltük fel szavunkat, mindaddig míg egy szakállas
suhanc ki nem zavarta az oroszokat, aztán már
a főszenátor elnök limuzinja suhant a málón
gödrös pesti aszfalton
jött ám a szabad világ, népünnepély (tán még
az erkölcsös Rozi néni is engedett örömében végre
a rámenős Tóninak és széttette a lábát), aztán
megtanultuk, tényleg szabad világ ez, szabad
éhen dögleni
Pol Pot, Kim Ir Szen, meg egyéb duce-k, most már tán
Putyin és lelkes magyar híve, Herbert Marcuse meg
forog a sírjában, örömében, mert igaza lett,
na magyar edd amit főztél, vagy fulladj meg ha a
torkodon akad
netre akasztott kommunikáció, skypos gyerekcsinálás,
maszturbált ejakuláció zaftosan, szétült segg a
monitor előtt, ennyi ma már a kalandvágy, és talán
újra megjelenik a poloska, az édes bogárka, hogy
tudják még a gondolatod is
jó lenne üvölteni egyet Ginsberggel
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-08-04 14:38:56
Utolsó módosítás ideje: 2014-08-04 14:38:56