Délibábos hungarikum
Szikből szakadt szivárvány szalag,
tótágas kútágas,
a földön felhők, bárányok az égen,
karikás ostor mint puskapor csattan, pattan,
hungarikum ötös fogat húz lobogó gatyákat
visító népek előtt,
csáléra csapott bajszak alatt mohó kisüsti kortyok,
a gyomor bogrács-birkától morog
és minden fejre áll,
délibáb járja huncut táncát,
várja a napnyugtát,
mikor fáradtan elteszi magát,
holnapra.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-07-31 08:45:21
Utolsó módosítás ideje: 2014-07-31 08:45:21