Vezér kell a magyar népnek
Ha az ember olvas, akkor írni akar,
közhely, mert így látja nagyon sok fiatal,
jól van így, gyerekek, sokat olvassatok,
döbbentsenek meg az ismert gondolatok
minél több embert, ki a homlokára csap;
itt fekszik előttem üresen ez a lap,
és mégsem nekem jutott ez az eszembe,
itt hever a téma, jön-megy velem szembe',
olvasom, hogy vezér kell a magyar népnek,
de nem vagyok hülye, ezzel én nem értek
egyet, hiszen nekünk már van: Viktor Orbán,
épp tegnap veretes beszéd jött a torkán,
elámult a világ, főleg a magyar nép,
s epekedve várja, most vajon miket lép
a fejlődést gátló Európa ellen,
az lesz magyar virtus, és haladó szellem,
németek, franciák már megirigyeltek
bennünket, ahogyan a példánkra leltek;
munkára épülő társadalom lesz itt,
meg kell termelni, nem csak enni a veknit,
erre tanít minket a mi bölcs vezérünk,
a balliberális blöffökből nem kérünk,
liberalizmus az, ami nagyon káros,
ennek dőlt be eddig a vidék s főváros.
Tanulni kellene, Kína, Oroszország
demokráciában élenjáró példák,
vigyázó tekintetünket vessük oda,
ne legyen a magyar annyira ostoba,
hogy Párizs, Berlin és London legyen példa,
tévútra vezetne az említett gléda,
ezen az úton fog vezetni majd Viktor,
a neve győzelem, s soha nem volt piktor.
2014. július 31.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-07-31 07:58:45
Utolsó módosítás ideje: 2014-07-31 07:58:45