Petz György
Kertelés
Ki kelyhem voltál,
virágomnak már
nem otthona –
Ó, nagy tanítóm
a költözésben –
mi másom vagy.
Szabadnak tarjuk
azt, ki másfelé
elmehetne,
S mégis itt marad –
de hogy itt maradt,
mégsincsen már.
Nem hűség, ami
tehetetlenség –
csak gravitál,
Gyökerek, vonzás,
ötlettelenség,
mind lefelé –
A fele lélek,
másikja virág:
lepkesetét.
*
A lélek tánc,
testek keverednek,
látjuk a ritmust:
a csöndbe esnek
felkavart porszemek;
de mi a táncra
figyelünk, éljük.
Azt mondod, látsz –
látod, mire mennék,
de szavak nélkül
lélegzik minden,
s nem tanulunk semmit;
örüljük táncunk
vagy vonszoltatunk.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-07-15 19:15:54 Utolsó módosítás ideje: 2014-07-15 19:15:54
|
|
|