jégszilánkok
…jeges szél hűti le
párát sóhajtó kézfejem,
s holnapra égő cserepes lesz
pont úgy, mint tegnap a szívem….
…didergő bőr alatt a szív vacog,
erekben a dobogás dadog,
meg-megakadva, de még a kering vér,
ujjak hegyéről sajgó mellkasba tér….
…szánkó rohan, de elfogy a hó,
szikrákat sikolt talpa ,
így torpant meg bennem is a szó,
egy érzésen hozzád szaladva…
….zúzmara zárja testébe az ágat,
s kívül a világ didereg,
károgás kering, s a hóra
árnyékot fest a fekete sereg…
…július van, tombol a nyár,
csak én vagyok jeges hógömbbe zárva,
s mikor végre belenyugodnék,
Isten felkapja és rázza, csak rázza….
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-07-14 22:03:30
Utolsó módosítás ideje: 2014-07-14 22:03:30