A kijelölt úton
Uraim, most ebből mi lesz,
szakdolgozat vagy házi szesz,
van, aki ezt, van aki azt
tud mesterfokon, nem vigaszt
vár, sokkal magabiztosabb,
a kijelölt úton halad,
és előbb-utóbb célba ér,
neki lesz nagyobb a kenyér,
többen vannak, kétharmadot
egymás után kétszer kapott,
a herélt demokrácia
szisztematikus mánia
eredménye, pár nap alatt
törvényt farag e büszke had.
Uraim, ezt tanulni kell
minden pártnak a többivel;
egy igazság van, az önök
szent ötlete, már szédülök,
éppen, hogy belenéztem én,
nincs több párt itt, a földtekén,
amelyik mást politizál,
az jobb, ha időben kiszáll;
Magyarországon ez a kincs:
önökön kívül senki nincs!
2014. július 5.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-07-08 04:25:28
Utolsó módosítás ideje: 2014-07-08 04:25:28