1989
rohadtul hideg volt télen
a régi szobámban
hajnalban csak feküdtem a takaró alatt és utáltam mindent ától zéig
anyám kopogott és én a takaró alatt öltöztem fel
ahogy a vénasszonyok a strandon
aztán kibotorkáltam a megállóba
ahol mindenki magába zárkózott mint valami keleti szent
úgy vártuk a buszt ami tömve volt sértődött arcot vágó emberrel
amikor megérkeztünk az öltőzőbe ott meg párás meleg volt és pálinkaszag
akkor volt a rendszerváltás de mi leszartuk
dolgoztunk mint az állat
mert nem volt más választásunk
és most sincs
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-07-06 21:03:10
Utolsó módosítás ideje: 2014-07-06 21:03:10