marionett
marionett zsinórok lógnak
a halálos tavaszból
mindenfelé dögevők
nyálzanak és békés
nyájhiányok legelésznek
a fedeles-és hártyásszárnyú rovarokra
írt kötött program zavartalanul fut
néma pantomimjáték a kukacok
és a horog násza
partra csapták a halakat is
vérükbe halált tátogni
a telihold vörhenyes-rózsaszín
tüllfüggönyön át bámul
már nem merek odanézni
a fűszőrök száraza és a laza
égkép között látatlanul is érzem
a kapcsolódási pontokat
a vízszínen rezgőkörök vibrálnak
és mintha egy örökké szántó traktor
berregne valahol messze
egész estét betöltő a hang
tavaly megnéztük
új szennyvíztelep épült arra
zajzóna határon belül
pörögnek a szivattyúk bennem
fülledt a levegő a padlástérben
ápoltan piheg a kert odalent
azt a kis gyomot rutinosan
rejti a smink alá így fölülről
egész mutatós de nem csap be
ismerem a kis titkait
már megbékéltem a folyton
szomjas kúttal is hogy egykor
magába bolondította anyut
azt hallottam a youtube-on
nem navigálni előre, hátra
az maga a pillanat megélése
most nincs baj velem
zsinórok és kötélcsomók se zavarnak
a jóban hajózok a dokkig
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-06-30 19:42:47
Utolsó módosítás ideje: 2014-06-30 19:42:47