Most,
amikor sámándobolnak a
háziasszonyok és lámák is
akarnak lenni,
amikor nem érted,
miféle kézrátétel ez? Miféle
zavar mindenfelé?
Amikor húszévesek tárgyalnak
halvány sejtéssel
milliókról multinál,
bölcs papák meg
hajtják kint a gépet.
Orvos, tanár terén
inkább van helyén
a dolog, gondolod,
legalábbis kor szerint,
mert egyébként
dehogy van helyén
a hivatás.
Amikor élénk narancsok a
falak, itt ez a divat, de
van példa cifra
virágos szőnyegre is,
igény szerint akár ikeás.
21. századi hipokrácia
az antik bútor, amihez
nem érhet víz.
Néha tettetünk vagy tetetünk,
de hiába minden akarás,
lombik-ikrek
ide-vagy-oda: válás.
A valódi virágszőnyeg leg-
távolabbi rokonai vagyunk.
Itt jöhetne Hundertwasser,
aki szintén nem magyar.
Mondhatni Gaudí,
na ő meg ki?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-06-29 22:23:09
Utolsó módosítás ideje: 2014-06-29 22:23:09