A legkisebb Napóleon
Ezt akarhatta a magyar nép,
mikor rendszert változtatott?
Az éhezést nem, semmi kétség,
a múlt helyett inkább holnapot,
de akkor miért bízta sorsát
olyanra, aki nem hazudott,
valóban jó az isten, jót ád,
akár az örök kárhozatot,
aki még mindig életében
csak igaz volt, példamutató,
majd egy gyönyörű népmesében
lehetne egyszer felfogható.
Ez a bunkócska nép harmadszor
választotta meg ezt a szentet,
elhiszi neki, hogy a vackor
mézédes, hogyha nála termett;
mondhatnám azt is, szolga nép ez,
hagyja, hogy becsapja a vezér,
aki hazudik, mikor kérdez,
s ha válaszol, az is annyit ér.
2014. június 21.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-06-24 03:24:26
Utolsó módosítás ideje: 2014-06-24 03:24:26