Születésnapodra (M.S.Erika)
Hazát hagytál vagy hazát találtál,
a megnyugvást elérted amire vágytál,
vagy csak a szombat helyet cserélt a vasárnappal,
s lett pihenőnap és már ösztönösen mondod,
hogy "shalom sabbat"?
Otthon idegen lettél - úgy érzed itt otthon vagy?
Mondd!Így akartad?
Ebben a létezésben szíved már együtt dobban, akaratlan
e furcsa néppel kik összegyűltek hazát teremteni
a vándor-világból, idegen földekről,
hol csak suttogva mertek beszélni a régi regékről.
Megérkeztél?
Vagy még mindig kutatod értelmét a létnek?
Nem kérsz, de adsz és furcsa megélned,
hogy itt ismerik a hálát, a köszönöm fogalmát
és ki is mondják.
Hazát hagytál vagy hazát találtál,
itt e homokot pergető furcsa világban,
hol a gyermek fegyverrel kezében nől fel,
s ha kell fizet a honnak - az életével.
Hazát veszítettél vagy végre hazára leltél?
(Izrael-Eilat-2014.06.15)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-06-20 08:18:51
Utolsó módosítás ideje: 2014-06-20 08:18:51