A szellem rokona
Akárhogy számolnám, de nem számolom,
a rövid élet rövidebbik vége
lehet még hátra, nincs olyan oltalom,
amely elfedné; az isten igéje
nem érvényesül, ha nem hallom soha,
hatástalan így a felsőbb akarat,
mert ember vagyok, a szellem rokona,
én írom őt, aztán ő velem írat.
Tagadás ez. Minden meghatározás
a régi helyett a legújabb igaz.
Ha nem találom meg, olyan a hatás,
mintha érintetlent érné a vigasz,
aki nem érdemel könyörületet,
az bűntelen, vagy már sokszor büntetett,
belőlem való, másképp ez nem lehet,
csak ha önmagától semmisül a tett;
én csoda vagyok, mint minden más ember,
aki kétségek közt mond ki valamit,
majd bűneivel és a szerelemmel
döbben rá arra, hogy ez itt már a hit.
2014. június 15.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-06-16 06:08:40
Utolsó módosítás ideje: 2014-06-16 06:08:40