Nem dőlnek be
Félelmeiddel szembe nézni,
ha hiszed istent, őt dicsérni,
ha van rá okod, legjobb félni,
hogy ne ronthass a helyzeten,
de nem tettél te semmi rosszat,
mert valaki nálad kopogtat,
a csillagod itt nem ragyoghat,
míg sötét folt vagy odafenn.
Ki biztatott, hogy isten nélkül
lesz itt valaki, aki békül,
hiába kurjongatsz vitézül,
senki sem tudja, hogy te vagy,
s ha mennének is, kit követnek –
itt vagy születnek vagy temetnek -,
nem dőlnek be egy „gyüttment” szentnek,
s a szívütésed is kihagy.
2014. június 9.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-06-09 23:36:25
Utolsó módosítás ideje: 2014-06-09 23:36:25