AMATŐR KÖLTŐK, POGÁCSÁT ZABÁLNAK
Könyveket kaptam referenciaként,
hogy mondjak rá valamit
és majd amit mondok az lesz...
Divatkampányt csináltam az újságnak.
Videót.
Egy kivetítőn játszottuk be
és természetesen releváns volt
az ott megjelent
amatőr költők számára.
Az iskola tornatermében.
Az amatőr költők számára
minden releváns.
Az amatőr költők is relevánsak.
Nyilván relevánsak;
Hiszen az apátiába apatikusok illenek...
Akár a Marsbéli tájra a kőevők.
Aki követ eszik,
annak brilliáns élettér a halott bolygó.
Mindenki hozott magával egy képet.
Ami nagyobb,
mint saját maga.
Azzal illusztrálta versét.
Végül a képek már az egész termet elárasztották
én pedig győztem magam átvágni rajtuk.
Botladoztam, amíg a mikrofonhoz értem
és spontán előadtam a betanult szöveget,
amihez a "puska" ott volt kezemben.
Tudtam, hogy nem hibázhatok.
Hisz ennek a rendezvénynek súlya van.
Súlya van
és menete.
Ennek a rendezvénynek forgatókönyve van!
Aztán kimentünk az ebédlőbe.
Na ott volt a pogácsa.
Az amatőr költők pogácsát zabáltak.
Hullt a pofájukból a morzsa.
Egy lábost vertem fakanállal,
hogy menjünk vissza a tornaterembe,
hisz megérkezett az együttes, akiket vártunk
és hallgassuk meg őket.
Próbáltam valami kötőfékkel
bevonszolni őket oda.
Szinte már éktelenül ordítottam...
De az amatőr költők
megették a pogácsát
és hazamentek.
Én pedig beenyveztem kezem
és a tornateremben szétszórt óriási képekbe markoltam.
Aztán meztelenre vetkőztem
és beenyveztem az egész testem
AZTÁN A KIBASZOTT KÉPEKBE UGROTTAM,
RÁMTAPADT AZ ÖSSZES!
ÚGY ORDÍTOTTAM UTÁNUK:
ECCE HOMO!
És mint egy hatalmas semmit hirdető plakát
ugráltam,
Utánuk rohadtam.
Az utcán elestem,
aztán a földön vonszoltam magam.
Habzó szájjal vergődtem.
Araszoltam, mint egy féreg...
az esőben és közben
üvöltöttem a pocsolyában:
ECCE HOMO ! NÉZZÉTEK !
De a művésztársaság már hazament.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Dokk - elektronikus folyóirat, 2014
Kötetben: Miután megalapítottam a Nazianzi lovagrendet, többen kérték, hogy üssem őket lovaggá (versek) (Pécs, 2014)
Kiadó: Katona Béluska
Feltöltés ideje: 2014-06-06 19:37:33
Utolsó módosítás ideje: 2014-06-06 19:57:39