CSÓTÁNYOK VAGYUNK!
valahol a világban
most legálisan kínoznak és ölnek embereket,
betonsilókba zárnak
s mit tudom én milyen szemétségeket művelnek
a bűnösökkel.
Hisz akik ezt elvégzik nem bűnösök.
Van olyan hely is, ahol
bármikor statáriálisan, vagy gerillatámadások
közepette agyonlőhetnek bárkit.
Gyereket, felnőttet, nagyszülőt.
S az amerikai katonák halott arabok
csontvázain röhögnek és azokkal báboznak
valahol.
S ezzel szembe mi, aranypolgárok szabadon költhetünk,
az Európai Únió biztosítja emberi- és polgárjogaink,
s véd az Alkotmány.
Az ivóvíz készletünk nincs kimerülőben
és nem vegzálnak katonai hunták
rettenetes németjuhászkutyákkal.
Mindezek ellenére a Poklot Mi nem tudjuk
megsemmisíteni.
A Poklot ugyanis nem lehet megsemmisíteni,
csak elkerülni.
Van egy ilyen latrina,
ami tele van emberi szarral -
Ám fölötte s tőle távol végig süti a szőlőket a Nap
és hórihorgas szélmalmok pörögnek,
juharszirupot feldolgozó üzemek épülnek -
és eurokonform , napelemes házakban élnek a polgárok,
kamerával védve.
S a polgárok is tartják saját kutyáikat.
Remekül lehet élni egy ilyen világban.
Nem gondolni semmi rosszra
és mindennap úgy kelni fel,
hogy NEM ! NEM VOLT ELÉG!
NEM! NEM EGY NAPPAL KEVESEBB
ÉS NINCS HALÁL!
ÉS A LEHETŐ LEGJOBB HELYEN ÉLEK!
Bár lennék mostani magamnál
bárgyúbb idióta...
Gondolkodás nélkül- és sokszor észrevétlenül -
eltaposok egy bogarat
és akinek ÉN vagyok apró bogár a szemében,
attól azt várom, hogy engem megáldjon
s megrakott gyomorral imára kulcsolom csápjaimat.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: A HelyzetFeltöltés ideje: 2014-05-12 00:32:31
Utolsó módosítás ideje: 2014-05-12 07:23:56