Köszönet
Lehet, hogy holnap megdöglöm;
Elüt a villamos
Van egy nagy pakli, amiben
ez is benne van
Sajnos, még élek bizonytalan
a létem,
Bár a villamos innen túl
messze van
Talán, majd élek még, egyszer
úgyis összefutunk
A halállal biztos, majd mondom
-Jó napot Halál!
Ne félj nem fog fájni, te drága
Tegezlek;
Mint aki mindennap
templomba jár
Lehet még pár hónapom, évem;
Az is csak holnap,
Attól függ, milyen lapot húz
Hajnalban,
Mint most is vad elkeseredésben
(tévelyeg)
Nem sz?z a kezem, csak most
Bizonytalan
Lehet, hogy pusztulok holnap,
A mám még itt van,
S ezt köszönhetem magamnak,
jó hogy korán keltem,
S köszönöm még Neked is, csak mást,
Hogy itt lehettem,
Ilyen min?ségben, -Köszönöm!-
Édesanyám
(S most itt ülök,
könnybe szökkent szemmel,
torkom nem hagy ki
keser?ségéb?l
És tényleg nem tudom,
hogy mit kellene tennem;
Mondanám: Szeretlek!...
...de most csak elkeseredésb?l)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.