A SANYI...
Vöröscsillag, fapina,
nyalta vörös Sanyika...
Öntudata volt csak munkás,
zsíros arca pirospozsgás.
Dolgozott ő sokat? Dehogy!
Várhatták is, hogy majd lefogy...
A tribünről integetett;
Kádár mellett billegetett.
Mostmár jobbra húz a szíve -
balhorgának jobb az íve...
köpönyege , jajj de csinos;
kívül narancs, belül piros.
Ha mégegyszer megforgatja -
vajon ki lesz a párttársa?
Mézesbödön éppen aki...
olyan mackó ez a Sanyi...
Mert az elmúlt huszonnégy év...
szeszéllyessé tette kedvét...
Azóta is nagy keserve:
Miért van neki csak egy nyelve?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Dokk - elektronikus folyóirat,
Kötetben: Blikkfánkok (EU, 2014- től)
Kiadó: a kihalt munkásosztály "csontvárai"
Feltöltés ideje: 2014-04-02 19:43:04
Utolsó módosítás ideje: 2014-04-02 19:43:04