Kitárt karral
Neked se, nekünk se hazudott a történelem…
ki Isten gyermekének vallja magát -
kitárt karral kell meghalnia, s anyjához térni gyermekdeden.
Üldözttettek
s kutattak az angyalok új meg új hazát
mert nekik a Föld már egyetlen porszilánkja sem termett.!
Aztán leomlott a Kálvária,
hogy még egyszer ne mehessen végbe,
lerombolták a haláltábort.
Hatalmas barna szögek sem lesznek újak,
sem drótok,
sem falak,
sem kórósovány emberek szomjúhozása
sertések vizére.
S a száradt kopoltyúk vizet kapnak,
de a hal döglötten fekszik a tóra;
a kifulladt emberről lekötik láncát,
de már nem lökik föl a térdek !
S a megfellebezhetetlen barbárság fölött
a lángelme ma is csupán bizonytalan köreit rója.
Mert semmi nem lett más,
csak az évek változtak át
halott évfordulókra……
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-02-17 22:04:54
Utolsó módosítás ideje: 2014-02-17 22:04:54