Belvárosi tél
Forró tea, lángos a Dohány utca sarkán.
Még ásítoznak az ódon kapualjak,
fölöttük borzas tollgolyók, galambok.
Pihéket kerget a szél, vagy hó szitál?
Álmos íze van az utcazajnak.
A Liszt Ferenc téren bokor-menedék.
Ágai közé,a szél fagyos kígyója búvik
s fölrebben száz megriadt veréb.
Buja pára dől a Moulin Rouge felől
és kihömpölyög az Andrássy útra,
mely üres, mint hajnali pezsgősvödör.
Ciccen s kialszik minden lámpabúra.
Az Operában még bársonyos homály,
de kinn, tócsa-jégen bukdácsol a reggel
s nézi, amint a Nap olvasztani kezdi,
a kora-téli ajándék-meleggel.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-12-04 23:58:11
Utolsó módosítás ideje: 2013-12-04 23:58:11