a bot saját súlyától kénytelen meghajolt a forró gőz előtt
ki erejének láttán győzedelem ittasan távozott
távoztával a bot fel akart egyenesedni
de már nem tudott
a görbebot azóta várja a gőz visszatérését
hogy egyenesedjen ki magának
a gőz persze sohasem tér vissza
in tabula rasa