H. A-nak
Recseg a fény – űzi a hajnalt
morzsolja a hulló leveleket,
lopakszik át a gyalogos zebrán
játssza a téren a fene-gyereket.
Ébreszti a várost, lazítja a fákat
ujjai zongoráznak a lépcsőn,
beoson a templomba – neki dől a padnak
koporsó fogadja:
- Jókor jött, csak későn.
szalagot hint – a fekete fenyőre
átcikázik a bíbor bársonyon,
valaki viaszos arccal – alszik végleg
lent egy gyöngyös vánkoson.
Rácsókol a fény, homlokára kettőt
megcibálja a gallért, a leplet,
félrecsuklik hangja az orgonának
az énekkar boldog, hogy szerepelhet.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-11-18 13:26:31
Utolsó módosítás ideje: 2013-11-18 13:26:31