Szigeti György
Ünnepről álmodtam
Az éjjel álmodtam,
ünnepelt a magyar,
úgy, ahogy egy nemzet
ünnepelni akar,
úgy lelkesedtek mint-
ha franciák, német-
ek vagy tán angolok
s boldogok lennének.
Nemzeti ünnep volt,
őszi napsugárban,
az arcokon mosoly,
azt hihették nyár van,
lengtek a lobogók,
fényes szelek jártak,
üzenet volt ez a
bús Európának.
Beszédében a szó-
nok ki is emelte,
hogy nagy a hanyatlás
Európa-szerte,
Magyarország lassan
már mintaország lesz,
méltóan a magyar
régi nagy híréhez,
s ha marad a kormány
tovább is hatalmon,
biztosítja majd, hogy
jólét is maradjon,
mert visszaver minden
támadást a nyugat
részéről, (s hangjában
érzett az indulat),
befejeződik a
felszabadulásunk,
öröm lesz majd élni
ezután is nálunk.
2013-10-24
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-10-24 06:31:00 Utolsó módosítás ideje: 2013-10-25 10:29:20
|
|
|